Aktivnosti - Edukacija

VODSTVA

- za izložbe i upoznavanje kulturne baštine grada Umaga, dogovor na tel. 098/ 440 691.
Za vrijeme arheoloških istraživanja organiziramo i vodstva na terenu putem kojih otkriveno i nađeno predstavljamo zainteresiranima.

RADIONICE

UPOZNAJMO ZABORAVLJENO BLAGO UMAGA

Termin: svaki četvrtak u 17.30, tijekom školske godine
Uzrast: predškolci i djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole
Radionica se odvija u suradnji s umaškim Društvom Naša djeca i namijenjena je djeci predškolske dobi i osnovnoškolcima. Kroz likovne radionice i igraonice djecu upoznajemo sa svim znamenitostima Umaga i okolice, te značajkama života u antici. Putem radionica na ovu temu želimo podići svijest posebno o spomenicima u povijesnoj jezgri grada Umaga, koja zbog povijesno-političkih razloga pomalo gubi svoj značaj, dok se radionicama na temu antike djeci pruža podloga za razumijevanje projekta Sepomaja.
Napomena: svaki segment ove radionice može se posebno organizirati, ovisno o interesu nastavnika i djece. Također, može biti određeni vid turističke ponude za goste obližnjih hotela i njihovu djecu.

RADIONICE VEZANE UZ POVREMENE IZLOŽBE

Uzrast: sve dobne skupine
Svakoj radionci prethodi vodstvo kroz izložbu gdje se pobliže upoznajemo s izlošcima, te se potom odvija likovni rad u radionici koji je tematski vezan uz samu izložbu. Npr. u radionici koja je pratila izložbu Egipatska zbirka Arheološkog muzeja iz Dubrovnika, djeca su pisala hijeroglife, bojala egipatske motive, izrađivala amulete i natjecala se u igri znanja iz egipatske povijesti. Kroz radionicu je prošlo preko 300 djece svih uzrasta.


RADIONICA I VODSTVA PO ARHEOLOŠKOM TERENU - KATORO–SEPOMAJA

Termin: za vrijeme jesenskog arheološkog istraživanja antičke vile rustike na rtu Tiola
Uzrast: sve dobne skupine
Kako bismo djeci ukazali na važnost vile rustike na rtu Tiole u Katoru, u blizini Umaga, i objasnili njezin značaj, u suradnji s arheološkim odjelom organiziramo vodstva po terenu i popratne radionice. Tako se djeca upoznaju s radom arheologa i dokumentarista na terenu, upoznaju se s metodama arheološkog istraživanja, s arhitekturom vile i s pokretnim nalazima, okušavaju se u arheološkom istraživanju i izgradnji antičkog krova.
EDUKA - SEPOMAIA VIVA

Termin: traje tri dana, a uvijek započinje prvog ponedjeljka u kolovozu
Uzrast: djeca predškolske i školske dobi
Tijekom ove manifestacije djeca imaju svoj poseban kutak gdje se kroz radionice interaktivno upoznaju s antičkim svijetom: rimskim legionarima, antičim igrama, antičkom školom i odijevanjem.UKRASIMO NAŠ GRAD

Termin: svake godine, tijekom prosinca
Uzrast: djeca predškolske i školske dobi

U suradnji s Restauratorskim odjelom svake godine organiziramo predbožićnu radionicu u kojoj djeca uče obrađivati sakralne motive različitih povijesno-stilskih razdoblja. Izrađenim radovima ukrašavaju se trgovi i izlozi grada Umaga, tako da je to i svojevrsna izložba na otvorenome. U 2006.godini obrađivali smo predromaničke motive sakralne kamene plastike.RADIONICE STARIH ZANATA I UMIJEĆA

Termin: proljeće, jesen
Uzrast: za odrasle
Za 2007. godinu organiziramo RADIONICU MOZAIKA
Voditelj: Matko Kezele, dipl. mozaičar i Biljana Bojić, prof.likovne kulture- restauratorica
Kontakt: 098/225-892
Uzrast: za djecu svih uzrasta
Za 2007. godinu organiziramo RADIONICU MOZAIKA
Voditelj: Matko Kezele, dipl. mozaičar i Barbara Banovac, muzejska pedagoginja
Kontakt: 098/440-691

 

Muzej grada Umaga - Museo civico di Umago
Trg sv. Martina 1
52470 Umag (Umago)

tel:052/720-386
fax:052/720-385
e-mail:muzej.grada.umaga@pu.t-com.hr